Actief

De camping is een goed vertrekpunt voor een heerlijke fietstocht. Er lopen fietsknooppuntenroutes langs de camping. Ook wandelaars komen aan hun trekken. Je loopt recht tegenover de camping de bossen in. In de nabije omgeving van de camping zijn meerdere natuurgebieden te vinden, zoals De Plateaux, De Malpie of de Cartierheide.

Achter de camping liggen visvijvers, waar je (met een vergunning) een hengel kan uitwerpen.

Met de mountainbike kun je je ook heerlijk uitleven, er zijn meerdere mountainbike routes in de nabije omgeving.

 

Cultuur

De camping is gelegen in Bergeijk, een gezellig plaatsje met meerdere restaurants/terrassen en winkels. In Bergeijk heeft Gerrit Rietveld een aantal unieke objecten ontworpen die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Ook Eersel, Lommel en Valkenswaard zijn erg leuk om eens te bezoeken. De camping ligt zo’n 3,5 km. van de grens, waardoor u zo in België bent.

Er zijn in de omgeving meerdere musea te vinden, zoals het Eicha Museum in Bergeijk. Dit is een archeologisch museum waarin het verleden op interactieve wijze tot leven komt. Vanaf dit punt kunt u twee mooie kunst- en cultuurwandelroutes lopen waarin u de culturele hoogtepunten van Bergeijk ontmoet. Het Kempenmuseum in Eersel is ook een aanrader. Dit museum laat op interactieve wijze zien hoe het Kempische leven was tot 1950. Het GlazenHuis in Lommel staat bekend als centrum voor hedendaagse glaskunst. Er zijn tentoonstellingen en er worden workshops gehouden.

Voor een avond ontspanning bent u bij theater De Kattendans aan het goede adres. Van theater tot zang en dans, u vindt het er allemaal.

De Abdij van Postel is ook een bezoekje waard. U kunt er een mooie wandeling maken. Na afloop kunt u een heerlijk Belgisch frietje nuttigen.

 

Kids

Voor kinderen is er volop vertier te vinden in de omgeving. Leuke speelgelegenheden in de buurt zijn o.a.:

  • Bij de Neut. Een familierestaurant in Italiaanse sferen met hele mooie binnen speelgelegenheid.
  • Malpie Hoeve. De kinderen kunnen gaan kijken bij de dieren en spelen in de binnen- of buitenspeeltuin terwijl de ouders genieten van een kop koffie of ambachtelijk ijs.
  • Scoutsrally. Een mooie buitenspeeltuin in Pelt met horeca gelegenheid.

In Bergeijk is ook een kinderboerderij waar kinderen vaak mee mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Speeltuin De Bucht is een mooie speeltuin met openlucht zwembad. Voor nog meer zwemplezier gaat u naar zwembad Dommelslag in Pelt, het stedelijk zwembad in Lommel of het E3-strand in Eersel.

Dichtbij de camping ligt Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Kinderen kunnen schatzoeken, geocachen of een geweldige uitkijktoren beklimmen.

Het Prehistorisch Dorp in Eindhoven is een super leuk uitstapje. Dit is een openluchtmuseum waar kinderen én volwassenen zich uren kunnen vermaken.